John Veeken

Ik ben op 11 juni 1966 in Spaubeek geboren en heb tot mijn 21e jaar in Puth (gemeente Schinnen) gewoond. Ik heb de havo gevolgd op het St. Janscollege in Hoensbroek. Omdat ik veel interesse had in techniek heb ik daarna MTS Elektronica gedaan in Sittard. Dit smaakte naar meer, dus stroomde ik door naar de HTS in Heerlen om Elektrotechniek te studeren. Ik koos als afstudeerrichting voor Energietechniek. Ik had in die tijd al veel interesse in energievoorziening, aandrijvingen en besturingen. Ik vond het bijzonder dat je met de onzichtbare kracht van elektriciteit grote machines kon laten bewegen.

Ik ben in 1990 gaan werken aan de vernieuwing van de besturingstechniek van de HDPE-fabriek (Hoge Druk Polyetheen) bij het toenmalige DSM. Vanaf 1992 werkte ik 10 jaar aan projecten voor energiebesparing bij huishoudens en bedrijven en de gecombineerde opwek van elektriciteit en warmte met gasmotoren om de uitstoot van het broeikasgas CO2 te beperken. Daarna heb ik nog 12 jaar gewerkt aan beleid en grote projecten voor duurzaam bouwen. Gaande weg verschoof mijn specialisatie van beleid naar installatietechniek, werktuigbouw en besturingen.

Omdat ik meer en meer te maken kreeg met het financi
ële en organisatorische deel van projecten en met marketing, heb ik van 2003 tot en met 2006 Bedrijfskunde gestudeerd in Maastricht.

Ik besteed veel vrije tijd aan de verbouwing van huis en haard, het onderhouden en opknappen van voertuigen (VW-bus, Moto Guzzi, tractor) en mijn paarden (Sous en Thomas). Ik ga graag naar de film en naar muziekfestivals en speel zelf basgitaar en accordeon.

Ik vind het bijzonder leuk dat ik nu veel van wat ik in mijn leven heb geleerd, kan doorgeven aan anderen.